| teema: | Laktobatsillaarne probiootikum funktsionaalse toiduna |
|---|---|
| tunnusnumber: | ESTAG23 |
| projekti tüüp: | EAS Tehnoloogiaagentuuri rakendusuuringu projektitoetus |
| erialad: |
2.7. Bio- ja toiduainete tehnoloogia |
| seisund: | lõppenud |
| asutus: | TÜ Arstiteaduskond |
| projekti juht: | Marika Mikelsaar |
| kestus: | 01.02.2002 - 31.12.2004 |
| kirjeldus: | Projekti eesmärk on rakendusuuringuute tegemine probiootiliste toodete (kapslid, jogurt, juust) väljatöötamiseks TÜ originaalse laktobatsilli ME-3 alusel. Laktobatsilli ME-3 tüvel on sooleinfektsioonide tekitajate paljunemist pidurdav toime. Laktobatsill ME-3 on rakendatav nii farmaatsia kui ka toiduainetetööstuses. |
| projektiga seotud isikud | ||||
|---|---|---|---|---|
| nr | nimi | asutus | amet | |
| 1. | Marika Mikelsaar | TÜ Arstiteaduskond | ||